Brassband de Grensbewoners Smeermaas
Danny Aerden
Brassband Smeermaas staat sinds maart 2004 onder leiding van dirigent Danny Aerden.

Danny Aerden werd geboren op 26 februari 1980 en groeide op in Opglabbeek.
Op de leeftijd van 9, begon hij zijn muzikale studies aan de Academie in Genk, waar hij trompet en orgel studeerde bij respectievelijk Pierre Schrijvers en Johan Hermans. Hij nam ook de cursussen harmonie, contrapunt en fuga met Roger Vanhaeren.

In 1998 zette hij zijn studies voort aan het Lemmensinstituut Leuven, waar hij trompet studeerde met Léon Petré en in 2002 afstudeerde met grootste onderscheiding.
Na 2 jaar specialisatie vond hij zijn weg naar het conservatorium van Maastricht waar hij zijn tweede master diploma trompet behaalde met Benny Wiame.

Tijdens zijn studies in 2001 nam hij deel aan de ingangsexamens voor het Symfonisch Orkest van het Belgisch Leger. Sindsdien is hij professioneel cornetist en trompetist van de “Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen”.In 2010 nam hij deel aan de examens voor solisten in het orkest. Dus werd hij, op 30 jaar oud, eerste trompet-solo van de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen.
In 2017 nam Danny een nieuwe uitdaging aan. Hij kiest voor een nieuwe carrière bij de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht, waar hij sinds begin 2018 ook als solist trompettist fungeert.

Ook in de brassbandwereld is Danny geen onbekende. Hij speelt al verschillende jaren in brassbands in binnen- en buitenland. Nadat Brassband Midden-Brabant ophield met bestaan, waar hij als principal cornet speelde, is hij verhuisd naar de frontrow van Brassband Willebroek. Hier speelt hij met zijn beste vriend en collega Raf Van Looveren, de Willson Cornet op het hoogste niveau.
Naast de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen en de Brassband Willebroek, profileert Danny zich als freelance trompettist in een brede waaier van genres (barok, klassiek, kamermuziek, rock en popmuziek). Hij is dan ook een veelgevraagd muzikant in vele professionele orkesten (Symfonie Orkest van Vlaanderen, Nationaal Orkest van België, Orkest van de Munt), kamerorkesten (eerste trompet aan het Collegium Instrumentale Brugense) en coverbands ….
Danny is ook een leraar aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord Beverst-Bilzen.
Wat het dirigeren betreft, begon Danny op jonge leeftijd met kleine ensembles en jeugdorkesten. Op het moment is hij dirigent van de Kon. Brassband ‘De Grensbewoners’ in Smeermaas, waarmee hij diverse onderscheidingen heeft behaald (provinciale wedstrijden, Nationaal Brassband Kampionschap, WMC Kerkrade, …).

Danny Aerden speelt exclusief op de nieuwe Willson Celebration Cornet mod. 430.

Brassband de Grensbewoners Smeermaas

Contact

0032 (0)496 10 03 88

info@brassbandsmeermaas.be

Follow

Pin It on Pinterest

Share This