Brass Lanaken 2019

Voor de vijfde keer op rij organiseert de Koninklijke Brassband ‘De Grensbewoners’ van Smeermaas Brass Lanaken. Deze editie zal plaatsvinden op 18 en 19 mei, en is een samenwerking met componist en dirigent Kevin Houben.

Plaats: Cultureel Centrum Lanaken

Zaterdag 18 mei 2019:

   Directie workshop: vanaf 13u00 – 17u30

   Prijs deelname (Aktief): €50,-

   Prijs deelname (Passief): €20,-

Zondag 19 mei 2019:

   Play-In: 08u30 – 17u00

   Prijs deelname: €25,- (2de gezinslid: €20,-)
        Deelnemers kunnen 1 extra inkomkaart aan een verminderd tarief van €5,- kopen. 

   Concert: 19u00

   Inkomkaarten:
      VVK: €8,-
      Kassa: €10,-

   

Directie Workshop
(18 mei  2019)

Een orkest dirigeren is een hele opdracht. Een goede dirigent kan bijdragen tot het succes en enthousiasme van de hele groep. Is je droom voor een orkest te staan of wil je jezelf verbeteren als dirigent of wil je eens ervaren hoe het is om een echte brassband te dirigeren? Aarzel dan niet en schrijf je in voor de directie workshop gegeven door Kevin Houben!

Op deze workshop komen verschillende onderwerpen aan bod, welke ter plekke aangeleerd en geoefend zullen worden. Deze dag bestaat uit een theoretisch en een praktisch luik waarbij je als dirigent de leiding zal nemen over onze eigen Brassband ‘De Grensbewoners’ Smeermaas.
Enkele onderwerpen die behandeld zullen worden tijdens deze workshop zijn het tikpunt, verschillende maatsoorten dirigeren, inzetten aangeven en dynamiek aangeven. Ook het sociale aspect van het dirigentschap komt aan bod.
Daar bovenop ontvang je na afloop ook beeldmateriaal van jouw dirigeersessie met Kevin Houben.

 

 

Play-In
(19 mei 2019) 

Onze jaarlijkse play-in is open voor alle koperblazers (inclusief Franse hoorn) en slagwerkers. De deelnemers zullen meegenomen worden worden in de boeiende wereld van de brassbandmuziek. Iedereen kan en mag deelnemen aan deze play-in: ben je 5 of 85 jaar oud, speel je 1 of 50 jaar muziek? Wij staan te springen om jou te laten proeven van wat een brassband te bieden heeft.

Deze dag zal beginnen met een lekker kopje koffie of thee om de eerste sociale stappen binnen het nieuw gevormde orkest te zetten. Hierna begin je aan een leuke, gezellige en bovenal leerzame dag onder leiding van Kevin Houben. De repetities worden afgewisseld met de nodige pauzes waarin eten en drinken voorzien zijn.
Wat je deze dag als orkest repeteert, zal je ’s avonds kunnen laten horen aan je familie, vrienden en kennissen in een groot concert waar je samen met de brassband van Smeermaas het podium deelt.

De partijen worden aan jou bezorgd in de toonaard én sleutel zoals je dat wenst; voor Franse hoorns zullen wij de partijen dus transponeren. Om dit alles in goede banen te kunnen leiden en jou in de beste omstandigheden te kunnen laten deelnemen, is het dan ook van groot belang dat je ons enkele belangrijke informatie bezorgt via ons inschrijfformulier.

Brassband ‘De Grensbewoners’ Smeermaas kijkt er om uit jou te mogen verwelkomen tijdens deze prachtige, leerrijke en muzikale dag!

Concert Brass Lanaken
(19 mei 2019)

Het concert is natuurlijk open voor iedereen en we hopen u ook dit jaar weer in groten getale te mogen ontvangen.
We zijn er helemaal van overtuigd dat we ook dit jaar weer een zeer mooi programma kunnen aanbieden.
O.l.v. onze dirigent, Danny Aerden, en samen met gastdirigent Kevin Houben, zullen we je weer enkele mooie uurtjes bezorgen. Ook het play-in orkest o.l.v. Kevin Houben zal tijdens het avondconcert tonen wat er tijdens een dag van aangenaam repeteren kan verwezenlijkt worden. Tijdens dit concert zal Dominique Steins ook op bastrombone aantreden.

Kaarten voor het concert zijn te verkrijgen bij alle leden van de band of u kan een email sturen, met vermelding van het aantal kaarten dat u nodig hebt, naar info@brassbandsmeermaas.be

Brassband de Grensbewoners Smeermaas

Contact

0032 (0)496 10 03 88

info@brassbandsmeermaas.be

Follow

Pin It on Pinterest

Share This